söndag 8 januari 2012

Min strategi 2012?


Ett av de mer avgörande skälen till att jag skapade bloggen är att jag därför måste ta mig tid att formulera en strategi för mina investeringar. Tidigare har det inte alltid varit någon större eftertanke eller långsiktig strategi med mina aktieköp, även om en del ändå har varit lyckade.

Under året som gick gjordes dock ett antal affärer som inte var speciellt lyckade. Vid ett par tillfällen lockades jag av att handla med Bear och Bull på Omx. I efterhand har jag insett att detta inte var någon investering utan mer som ett spelande, jag kunde lika gärna ha åkt till Casinot och satsat på rött på rouletten. Detta skulle nog ha haft lika bra chans att lyckas. Som tur är gjordes köpen med små summor och förlusten blev begränsad.    
Att utarbeta en långsiktig strategi för mitt sparande ser jag nu som en självklarhet. Med en strategi på plats hade jag förhoppningsvis inte gjort dessa köp alls. 

Det jag lutar åt för tillfället är att dela upp sparandet i två bitar. En som investeras i en Utdelningsportfölj och en del som investeras i Avanza Zero. Tanken med den senare är att handla enligt någon form av TA-modell, typ den som man kan läsa om hos bloggkollegan ”EkonomiskTrygghet” t.ex. här. 

Men just nu gäller det att skaffa mer kunskap genom att läsa på och själv analysera, både företag och investeringsfilosofier. Efterhand som strategin utformats kommer det att komma fler inlägg om detta, så håll utkik här på bloggen om du är intresserad av att veta mer.  

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar