tisdag 10 april 2012

Utdelning #3 för året!

Efter att varit bortrest över påsken, är det nu dags att komma tillbaka till verkligheten. Resan innebar total frihet från internet vilket har varit väldigt skönt. Mindre skönt var det då att komma hem och inse att börsen har vänt neråt och det ganska kraftigt de senaste handelsdagarna. Det finns ju såklart fördelar med en nedgång också, får ju fler aktier för mitt månadssparande samt fler vid återinvesteringarna.

Som jag tidigare nämnt startade jag ett konto på aktieinvest för att kunna månadsspara en summa i amerikanska värdepapper. Ska försöka återkomma med hur denna portfölj ser ut.

Över till dagens glädje ämne då:
Årets tredje utdelning hade trillat in på kontot, denna gången var det Coca-Cola som stod för utdelningen.
Utdelningen blev 2.31kr (Har en ganska liten summa på detta konto ännu) och på mina investerade 330kr motsvarar det 0.7% eller 2.8% på års-basis. Detta är väll egentligen i lägsta laget men tanken till att börja med är att bygga upp en portfölj med stadiga utdelningar som återinvesteras i de utdelande aktierna (återinvesteringen är gratis hos aktieinvest) på så sätt hoppas jag i framtiden få in tillräckligt med kapital för att söka mig till andra aktier.

Det blir nu spännande att se hur utdelning växer till nästa utdelning tillfälle. Sparandet kommer ju ha en stor påverkan så här i början.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar