söndag 1 april 2012

Utfall mars!

Söndag morgon den 1 april, laddat med en god kopp kaffe tänkte jag sätta mig ner och gå igenom ekonomin för mars. Funderade sedan på hur det blir att publicera ett inlägg över ekonomin den 1:e, kommer folk tro på det man skriver eller tas det för ett april skämt? Skriver det därför i klartext, detta inlägg är inget april skämt.

Med det överstökat låt oss titta på hur det såg ut för månaden som gick.


Budget Utfall
Inkomster 20000 22563
Utgifter 15927 13008
Aktie 1700 1700
Sparande 2000 2000Totalt: 373 5855

Ett mycket bra resultat. Från att ha ett planerat överskott på ynka 373 kr blev resultatet i stället 5855kr
Detta dels genom lite mer inkomster, även denna månaden har det blivit ett antal timmar övertid. Men framför allt genom att hålla nere utgifterna, det har inte funnit behov för några extra utgifter vilket är väldigt skönt. Därför kostade vi på oss att gå ut och äta i slutet av månaden, en belöning för den sparsamhet vi haft under månaden.

Som jag skrivit om tidigare är planen att lägga undan hälften av överskottet till en buffert/reskassa och hälften skall gå till amortering på billånet. Detta innebär att jag idag såg till att det går iväg 2900 extra till amortering så fort banken öppnar på måndag.

Hur ser det ut för er som läser här? Blir det över eller underskott? och vad gör ni med det eventuella överskottet?

Till sist, Glad 1 april till er alla.   

4 kommentarer:

 1. Hej,

  Överskott försöker jag dela upp så att hälften går till min depå hos Avanza och hälften till sparkontot. Jag tycker man håller i pengarna bättre om man vet att det fyller på aktiekontot.

  SvaraRadera
 2. Hej DRIP!

  Låter som en bra plan tycker jag. Jag antar att du själv inte har några lån då? Hade du hanterat överskottet annorlunda om du hade haft det kanske?

  Håller helt klart med dig om att man håller lite hårdare i slantarna när man vet att överskottet går till något bra.

  SvaraRadera
 3. Hej,

  Har bostadslån, men det amorterar vi månadsvis på idag. Hade nog inte varit lika sparsam om pengarna hade gått till extra amorteringar, då det är roligare att sätta pengarna på börsen :-)

  //

  SvaraRadera
 4. Ja helt klart är det ju roligare att få sätta pengarna på börsen än amortera. Dock känner jag att det ger mer att försöka amortera ner vårt billån, är ju ganska dålig ränta på detta. Skulle säkert välja att investera mer av pengarna om jag som i ditt fall hade haft ett bolån med en lägre ränta. Allt handlar ju i slutänden om var man tror sig få bäst avkastning på pengarna.

  Lycka till med investeringarna!

  SvaraRadera