tisdag 22 maj 2012

Många bäckar små!

Förlåt att det varit lite dåligt med aktivitet här nu. Har ett par ämnen för inlägg som jag skulle vilja skriva om, men den senaste tiden har det inte riktigt funnits tid. Det har varit jobb och semester planering som gällt.  

Desto bättre då att jag kan vara en ganska passiv sparare och ändå kommer utdelningarna till mig. Och tack vare mina amerikanska aktier, trillar det in några kronor varje månad.

Tänkte därför bara snabbt redovisa mina två senaste utdelningar. Både Realty Income och Procter & Gamble har haft utdelning. Pengarna från dessa båda registrerades på kontot i Onsdags (16/5) och åter köpet har registrerats i fredags (18/5). Känns väldigt bra att det sköter sig självt.

Procter & gamble gav mig 2,84 kr, utdelningen på årsbasis ligger idag på ca 3,5%
Realty Income Corp gav mig 2,96kr, vilket är en liten ökning sen förra månaden dock måste den tillskrivas förändringen av dollarkursen. Då april månads investering inte hann igenom innan x-datumet.    

Återinvesterat ledde dessa utdelningarna till:
0,00897 nya andelar i Realty Income Corp
0,00516 nya andelar i Procter & Gamble.


Ska bli spännande att följa utvecklingen för utdelningen från mina amerikanska investeringar.
Nästa månad väntar 3 nya utdelningar i, Johnsson & Johnsson, McDonalds samt Realty Income.     

2 kommentarer:

 1. Måste man inte köpa hela andelar?

  SvaraRadera
 2. Hej!

  Jag använder aktieinvest för detta. De har ett ett system för handel kallat andels order. Med detta kan man köpa ett stort antal aktier över hela världen utan att behöva köpa hela aktier. Vilket kan vara väldigt dyrt.
  En annan fördel är att man kan få utdelning återinvesterad i samma aktie kostnads fritt. Med ett månadssparande betalar jag endast 10kr i Courtage oavsett hur mycket eller många olika aktier jag köper.

  För att inte bara lovorda måste jag dock varna om att man inte får lägga sina kurslimitar vid dessa köp. Utan det bestäms av dagshögsta minus en procentsats av dagslägsta. Det är en avvägning man själv måste göra.

  Själv tycker jag set är värt det. Jag har skapat mig som en egen liten fond med fem amerikanska bolag som jag månadssparar 600 kr för delat på de fem bolagen.

  SvaraRadera