måndag 25 juni 2012

Extra amortering!

Semestern är slut för denna gång, en vecka har jag hunnit med att arbeta. Är ändå rätt skönt att arbeta under sommaren, många andra är lediga så man får jobba i fred.

Under semestern gjorde vi vår planerade resa, en mycket trevlig sådan. När vi nu har kommit tillbaka och landat i vardagen igen har ja suttit och räknat på vilka utgifter vi hade och hur de stog sig i förhållande till den reskassa vi sparat ihop under månaderna innan. Mycket glädjande blev det en hel del tusenlappar över.
I och med detta behövde jag inte använda något av överskottet som blev i maj till resan och det är därför dags att fortsätta enligt den ursprungliga planen, där hälften av överskottet går direkt till extra amortering på billånet.

Överskottet i Maj landade på 4812 kr vilket innebär att jag nu gjort en extra amortering om 2400 kr.
Som en liten morot är det alltid skönt att titta på hur extra amorteringarna påverkar skulden och ens utgifter.

Denna extra amortering ger mig till exempel en lägre månadskostnad på 61.5 kr eller ännu bättre den innebär att jag totalt kommer betala 291 kr mindre i ränta under lånets löptid.

Totalt sett har mina extra amorteringar så här långt minskat månads kostnaden 231kr och i slutänden besparat mig ca 1020 kr i ränta.


Så när möjlighet ges kom ihåg att även amorteringar kan ses som ett sparande.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar