lördag 23 juni 2012

Utdelningar i Juni!

Månaden är snart slut, ja det är en vecka kvar men nu har jag fått månadens alla utdelningar, så därför tänkte jag att det var dags att sammanfatta månadens utdelningar.

Under månaden har jag fått följande fyra utdelningar:

2012-06-15 Realty Income 4.35 kr
2012-06-15 McDonalds 4.53 kr
2012-06-13 Betsson 4757 kr
2012-06-12 Johnsson&Johnsson 5.07 kr

Detta gör Juni till min överlägset bästa utdelning månad, på gott och ont. Den största utdelningen kommer från Betsson som också är mitt största innehav. Jag väljer därför att inte återinvestera utdelningen i Betsson, kanske gör att jag inte får lika bra utväxling på mitt satsade kapital, Yield on cost ökar därför inte så mycket, men jag får en bättre riskspridning.  

2 kommentarer:

 1. Vart har du din portfölj?
  Jag är intresserad av att köpa amerikanska aktier till barnen.

  Än så länge så vet jag endast om Avanza där man kan göra det.

  SvaraRadera
 2. Hej!

  Ursäkta det sena svaret, men här kommer en förklaring:

  Jag använder aktieinvest för detta. De har ett ett system för handel kallat andels order. Med detta kan man köpa ett stort antal aktier över hela världen utan att behöva köpa hela aktier. Vilket kan vara väldigt dyrt.
  En annan fördel är att man kan få utdelning återinvesterad i samma aktie kostnads fritt. Med ett månadssparande betalar jag endast 10kr i Courtage oavsett hur mycket eller många olika aktier jag köper.

  För att inte bara lovorda måste jag dock varna om att man inte får lägga sina kurslimitar vid dessa köp. Utan det bestäms av dagshögsta minus en procentsats av dagslägsta. Det är en avvägning man själv måste göra.

  Själv tycker jag set är värt det. Jag har skapat mig som en egen liten fond med fem amerikanska bolag som jag månadssparar 600 kr för delat på de fem bolagen.

  SvaraRadera