fredag 19 juli 2013

Betsson Rapport!

Godmorgon!

Det blir bara en kort kommentar om morgonens rapport från Betsson. Detta är ett av mina första aktieköp som gjordes 2007. Sedan dess har det blivit ett par inköp till och idag ligger på gott och ont en övervägande del av mitt värdepappers innehav i Betsson.

Hur som, idag var det dags för kvartalsrapport vilken man hittar här.

Tittar man på siffrorna så var det ungefär som förväntat: bolaget fortsätter sin fina tillväxt och ökade resultatet med 21.7% jämfört med förra årets kvartal. Resultatökningen per aktie stannade dock på 16% till följd av de nya aktier som tillkommit vid olika uppköp. Totalt blev vinsten per aktie 2.95 för kvartalet.

Vinsten för helåret ligger ännu i linje med min förväntning om 13kr / aktie. Vilket skulle innebära att man i alla fall kan hålla samma utdelningsnivå.

Det som oroar mig lite är att antalet aktiva kunder har minskat något. Får hoppas att det bara är tillfälligt, men det blir till att ha det under bevakning.

Rapporten ska presenteras klockan 9.00, blir spännande att höra hur de ser på framtiden och de nya marknader man kan tänkas ansluta sig till. Ska även bli intressant att se om det sägs något om eventuella licenser för olika länder.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar