söndag 20 oktober 2013

Top 3: Mina sämsta aktieaffärer, #3

Sedan jag köpte mina första aktier 2007 har jag hunnit med både en del bra affärer men också en del misslyckade. I ett försök att förbättra min värdepappers handel tänkte jag lista mina tre sämsta affärer och försöka titta på vad jag gjorde för fel. Tanken är att starta en ny serie inlägg här på bloggen som får heta "top 3" och vad kan väl passa bättre än att inleda med top 3 dåliga affärer? Ja förutom då att inte göra några dåliga affärer?

Nu till nummer 3 på denna mindre smickrande lista.  

På denna plats kommer mina affärer i Bull och Bear. Under min tid som värdepappershandlare har jag från och till gett mig i kast med att försöka tjäna lite snabba pengar. Det har då alltid blivit att jag köpt Bull eller Bear. Det är dock inget som i slutänden har givit mig några vinster.
Dessa affärer har ju inte direkt varit underbyggda med någon särskild vettig backgrundsinfo. Utan har mest varit på den berömda "magkänslan", som jag med facit i hand kan se att jag saknar.

Den senaste sejouren med sådan här handel var under 2010 så jag har nu lyckats hålla mig ifrån dessa produkter. Förhoppningsvis är jag vis av erfarenhet.
Av dessa mer eller mindre "hasardspels"-köp har det som tur är ändå inte blivit några större förluster. Men någonstans mellan 500-1000kr ligger jag back sedan 2007.

Läxan här är att hålla sig till stabila företag och inte tro på det "snabba cash".   

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar