söndag 3 november 2013

Top 3: Mina sämsta aktieaffärer, #2

Andra plats på denna mindre smickrande lista kommer mitt inköp av Northland Resources. Detta var ett spekulativt köp i januari efter att det värsta raset hade skett. 
Inköpet gjordes den 29-januari med 2000 aktier till 0.85NOK. 

Mycket riktigt så var det en rejäl sättning som skedde och kursen jobbade sig sedan sakta uppåt. Så 1-mars såldes hälften av aktierna av till priset 1.17NOK. En vinst på dessa aktier hade då givits med 200kr eller 20%, så en liten vinst hemtagning och risk minimering. Och det var här som misstaget gjordes, hade jag sålt hela innehavet så hade detta köp inte alls hamnat på denna listan. 

Istället kom det nya dystra besked från företaget och kursen fortsatte nedåt. Tyvärr var jag ju inte med och sålde resten av innehavet utan har fortsatt med ner. Och nu är mitt innehav värt ca 40 kr. Vilket på kontot visar en värdeminskning på ca 96%. Dock stannar det på en förlust på 35% om man även räknar pengarna från försäljningen.

Nu känns det som att aktierna får ligga kvar till det antingen vänder eller om jag säljer något annat så kan jag utnyttja dessa för att minska ner skatten. (Har ännu en del innehav som inte ligger i en ISK) 


Så vad kan jag dra för lärdom av detta? 
1) Håll dig till stabila bolag som visar vinst om du vill ha en stabil portfölj.
2) Köper jag något på spekulation, t.ex. väldig sättning. Så se till att sälja av innehavet i tid. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar