lördag 21 juni 2014

Växande familj...

Den senaste månaden har det inte varit någon större fart på bloggen. Detta har sin förklaring att vår familj fått tillökning med en liten. En omställning som varit ganska stor, så mellan att hinna med både jobb och att sköta en nyfödd så har bloggen fått kliva åt sidan. Förhoppningsvis är det bara temporärt då rutinerna börjar sätta sig.

Finns ju en hel del intressanta aspekter rent ekonomiskt på tillökningen i familjen, och framöver kommer det troligtvis att även handla en del om familjeekonomi. Vilket kan passa bra på en blogg som småspara.

3 kommentarer:

 1. Grattis!
  Det kommer säkert att öppna nya tankar och nya prioriteringar. Vi har prioriterat att ha mer tid med vår son och ha försökt att inte ta föräldrapenning första år för att kunna spara den till senare.

  SvaraRadera
 2. Tackar!
  Som du säger är det rätt mycket nya tankar och framför allt prioriteringar. Att ta sig tid att vara med den nya familjemedlemmen tycker jag låter som en bra ide.
  Är tanken att ni ska försöka att inte ta någon föräldrapenning alls? och i så fall varför inte? Förstår tanken med att ha en del sparat. men i slutänden blir det ju samma mängd pengar som ska utbetalas?

  SvaraRadera
 3. Vi levde på ett lån i stort sett under första året.
  Första år får man tar ut föräldraledig utan att ta ut föräldrapenning medan man måste ta ut minst 5 dagar per vecka därefter för att inte minska SGI.
  I slutänden är det samma mängd pengar som betalas ut men däremot du kommer att ha mindre inkomst total. Egentligen det är som att ta tjänstledig första år utan att det påverkar SGI. Så det kostar men det smakar också. Efter första år hade vi fortfarande hela våra dagar kvar :-)

  SvaraRadera