söndag 1 mars 2015

Buffertsparande!

Med dagens låga ränta är det svårt att hitta ett riktigt bra sparande för sin buffert. Vill ha dessa pengar på ett helt risk fritt ställe och med insättningsgaranti, även om det i sig kan innebär något lägre avkastning. 

Har tidigare haft pengarna på ett sparkonto på skandiabanken men med deras ränta på 0,05% är det verkligen dags för en förändring. Det finns ett antal olika institut som idag ger betydligt mer, en sökning på compriser är att rekommendera för att se vad som kan passa just dig. 

Själv fastnade jag för Ikanobanken, här har vi sedan tidigare ett barnsparade så det kändes skönt att slippa ha en helt ny bank. 
Här har bag nu öppnat ett sparkonto plus som ger 1% i ränta om man har över 100000kr på kontot. Därmed har jag ökat avkastningen på bufferten 20 gånger. Inte helt fel. 

Att tänka på är att man bara får göra 4 fria uttag från detta konto per år. Men bufferten är inte tänkt att röras så det ska no gå bra. 

Hur gör ni själva med er buffert? Hur risk villiga är ni med den och vilken avkastning får ni?

1 kommentar:

  1. Själv har jag delat upp mitt buffertsparande. En del på HoistSpar med 1,4% som de sänker nu i mars till 1,25%. En annan del har jag hos Avanza och sitter i olika räntefonder.

    SvaraRadera